Bababolt Bababolt, Mosható pelenka - Bababolt
Bababolt kosár Bababolt pénztár
 
BABABOLT TERMÉKEK

BABABOLTBababolt kereső


Keresés a bababolt tartalmaiban:

 Bababolt Keresés
Részletes keresés a bababolt tartalmai közöt

A 10 utolsó keresés a bababolt kínálatában:

pipi popo baba, asztal, gyerek, árgép, gyerek falimatricák, gyapjú, puzz, rugalmas kendő, leggings, uv szűrős sapka

További keresések a bababolt tartalmakban:

játékok, játékok, játék, játék, baba, baba, éves, éves, eladó, manduca

Bababolt márkák


bababolt, baba játék

Bababolt címkékBababolt partner


Folyamatos beiratkozás!
06 30 367-7287
  
Baba játék, babahordozó, babaruha, babacipő, úszópelenka, mosható pelenka.

Budapest Debrecen Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Bababolt - Mosható pelenkaMosható pelenka

Miért jó a mosható pelenka? Mert jó a babának, a szülőnek a környezetnek a családi kasszának, egyszerű a használata....

Mosható pelenka (Klikk)

 

Miért jó a mosható pelenka?

Mert a mosható pelenka jó a babának...
A mosható pelenkák anyaga megfelelő légáteresztést biztosít és kellemes klímát teremt a babának. A természetes és légáteresztő anyagok csökkentik a túlmelegedés veszélyét, amely különösen fontos az újszülött fiúk számára (herék megfelelő hőmérséklete!). A mosható pelenkák formai kialakítása a kisbabáknak természetes terpesztartást biztosít, amely a csípőizületek egészséges fejődéséhez szükséges.

Mert a mosható pelenka jó a szülőnek...
A textilpelenka használatakor a kisgyermekben már korán tudatosul, hogy ha bepisil, nedves lesz a mosható pelenka. Ennek eredményeképpen a legtöbb textilpelenkás baba hamarabb lesz szobatiszta.

Mert a mosható pelenka jó a környezetnek...
Egy kisbaba akár 4000 darab eldobható pelenkát is elhasznál, ezzel kb. 1 tonna hulladékot termel. Annak ellenére, hogy a pelenkás babák a lakosság kevesebb, mint 1%-át teszik csak ki, az eldobott pelenkák a hulladék 8-10%-át képezik. A többször használatos pelenkák használata ezáltal nagyban hozzájárul a háztartási hulladék csökkentéséhez.

Mert a mosható pelenka jó a családi kasszának...
A Popolini mosható pelenkák használatával akár 100.000 forintot is megtakaríthatsz. A kezdeti magasabb költségek már az első évben megtérülnek.

Mert a mosható pelenkának egyszerű a használata...
A Popolini mosható pelenkák használata olyan egyszerű, mintha eldobható pelenkát használnál. Kényelmes viselet a babának és egyszerűen kezelhető. Mosógépben mosható, akár a baba más szennyes ruháival együtt. Vasalni nem szükséges. A sokféle model közül biztosan sikerül olyat találni, amely neked is és babádnak is megfelelő.

Felhasznált anyagok (Popolini):

Biopamut (pamut ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból)
A biopamut előállításakor nem használnak káros vegyi anyagokat, ami jobb a környezetnek illetve a gazdálkodónak, és végül a felhasználónak. A felhasznált biopamut anyagok megfelelnek a nemzetközi szabványoknak (SKAL, IVN, GOTS), készítése méltányos körülmények között zajlik.

Gyapjú
A gyapjú természetes hőszabályozó képességének köszönhetően a nedvességet sokkal gyorsabbal elvezeti, mint a pamut. A gyapjúnak kiváló az öntisztító képessége, így elég csak kiakasztva szárítani. Természetes lanolin tartalma antiszeptikus.

Selyem
A selyem hűti a bőrt, antiszeptikus és kényelmes viselet.

Tencel® (Lyocell)
Fából (cellulózból) készült fonal, az első újra hasznosítható szál, mely ugyanolyan erős mint a vegyi szálak. Erősebb mint a pamut, és ugyanolyan természetes kényelmet nyújt. Környezetbarát. Több nedvességet tud felvenni, jól mosható és kellemes tapintású. Kiválóan szellőzik. Anti-allergén.

Műszálas anyagok
A modern műszálas anyagoknak megvan az előnye, amely sportruházat készítésénél már jól ismert. Az eldobható pelenkával szembeni magas elvárásoknak a mosható pelenkáknak is meg kell felelni: ilyen a jó nedvszívó képesség és a "száraz érzet", még akkor is, ha a pelenka nedves. Ezek nagyrésze pedig csak műszálas anyagok használatával érhető el.

A mosható pelenkák felépítése, fajtái

A Popolini mosható pelenkák anyaga Öko-Tex minősítéssel rendelkezik.

A mosható pelenkák több rétegből állnak, amelyek különböző funkciót látnak el. A külső pelenka a nedvesség kiszivárgását akadályozza meg, a pelenkabelső felszívja a nedvésséget, míg a papír pelenkabetét felfogja a szennyeződést, és a popsit is szárazabban tartja. A pelenkabelső és -külső lehet egybevarrva is, ezt nevezik all-in-one mosható pelenkának. A Popolini kialakításában és anyagösszetételében is különböző mosható pelenkákat kínál.

Nadrágpelenka
Kialakítása hasonlít az eldobható pelenkáéhoz. Lehet egy- vagy kétméretű pelenka. Az egyméretű mosható pelenkák újszülött kortól szobatisztaságig használhatók. Méretük patenttal vagy tépőzárral állítható. A felhasznált anyagok tekintetében széles a választék, minden pelenkabelső többféle anyagból készül. A legtöbb fajtához extra nedvszívó betét is tartozik.

Hajtogatós pelenkák
Négyszögletes formájú anyagdarab, amely önállóan, vagy a nedvszívó hatás erősítésére használható. Készülhet muszlin, flanel vagy frottír anyagból. A többrétegű, pamut twillből készült hajtogatós mosható pelenkát nevezzük prefoldnak.

Pelenkakülsők
Fontos, hogy a mosható pelenkakülsők jól illeszkedjenek, és megakadályozzák a nedvesség kiszivárgását. Ezért több méretben készül, hogy mindig illeszkedjen a baba méretéhez. Anyaga lehet műszálas vagy természetes anyag (gyapjú), tépőzárral vagy patenttal záródó.

Pelenkabetétek
Elsősorban a széklet felfogására szolgál, hogy megkönnyítse a pelenkacserét és a tisztítást. A pelenkabetétek ugyanakkor a baba popsiját is szárazabban tartják. A legelterjedtebb a biológiailag lebomló papírbetét, de polyester vagy selyem anyagból is készül betét.

Melyiket válasszam?

Fontos végiggondolni a saját szükségleteinket, preferenciánkat, hogy mi alapján szeretnénk mosható pelenkát választani. Néhány dolog, ami szempont lehet a megfelelő mosható pelenka kiválasztásához:

A baba "szükségletei"
Az anyatejes széklethez, főleg, ha sokat kakil a baba, a nadrágpelenka jobb választás lehet a jobb illeszkedés miatt. Ha sokat is pisil, a lényeg a mosható pelenka nedvszívó képessége. Az érzékeny bőrű babának a legtermészetesebb anyagot válasszuk: biopamut, selyem, gyapjú. Ha a baba pocakosabb, vagy vékonyak a lábai, válasszunk olyan mosható pelenkát, amelyet minél jobban tudunk állítani a baba formájához.

Száradás
A jobb nedvszívó képességű mosható pelenkák hátránya a lassú száradás. A nadrágpelenkák nagy része a gumírozás miatt is lassabban szárad. A leglassabban az all-in-one mosható pelenkák száradnak, mivel a beépített pelenkakülső meggátolja a gyors párolgást. A leggyorsabban a hajtogatós mosható pelenkák száradnak.

Költségek
A mosható pelenka - bár a kezdeti költségek magasabbak - mindenképpen jóval kevesebbe kerül, mint az eldobható pelenka, de a különböző típusok között eltérések lehetnek. A nadrágpelenkák természetesen többe kerülnek, mint a hajtogatós pelenkák, de még az azonos kialakítású nadrágpelenkák között is különbségek vannak a felhasznált anyagtól függően. A pelenkakülsőn nem érdemes spórolni, hiszen ez akadályozza meg a nedvesség kiszivárgását, így egy jó minőségű pelenkakülső elengedhetetlen. A költségeket csökkenthetjük még mosható törlőkendő használatával, mosható pelenkabetét használatával, vagy az eldobható papírbetét többszöri mosásával is.

Könnyű használat
A legkönnyebb a nadrágpelenkák használata, amelyek tépőzárral vagy patenttal záródnak. A hajtogatós mosható pelenkát először formára kell hajtogatni, mielőtt a babára adnánk, ami egy kis gyakorlatot kíván, de hamar bele lehet jönni. A legtöbb pelenkakülső szintén tépőzárral vagy patenttal záródik, de létezik "felhúzós" típusú is, ami ugyan egyszerűen feladható a babára, de problémát okozhat egy maszatos székletnél.

Design/forma
Van, aki a natúr vagy fehér színt kedveli, de van, aki odavan a mintás, színes mosható pelenkákért. Van, aki kedveli a hatalmas babapopsit, de van, aki a vékonyabb anyagok és kisebb popsi mellett teszi le a voksát.
A választás a tiéd!

Alapfelszerelés

A mosható pelenkák mennyisége függ a mosási/szárítási ciklustól. Naponta kb. 5-6 mosható pelenkára van szükség, így alapfelszerelésként 18-20 db pelenkabelső, 2-3 pelenkakülső és egy csomag papírbetét javasolt. A későbbiekben már csak nagyobb pelenkakülsőt és papírbetétet kell vásárolni.

A mosható pelenkák mellé mindenképpen ajánlott egy fedeles vödör, méretben hozzá illő mosóhálóval. Ha szeretnél még többet spórolni, használhatsz mosható törlőkendőt is. Ebből 25-30 darabot érdemes beszerezni.

A mosható pelenkák kezelése

Manapság a modern textilpelenkák kezelése, mosása a modern mosógépeknek és mosószereknek köszönhetően csak egy nagyon kicsi plusz munkát jelent. És azt sem minden nap, hiszen a legtöbben 2-3 naponta mossák a mosható pelenkákat. A mosható pelenkákat akár a baba többi szennyes ruhájával együtt moshatjuk. A mosható pelenkák tartósak és nem igényelnek vasalást.
Fontos! Az új mosható pelenkákat használat előtt mossuk ki. A maximális nedvszívóképességét csak néhány mosás után éri el.

Tárolás
A használt mosható pelenkákat a mosásig kétféleképpen tárolhatjuk: hagyományos módon áztatással vagy szárazon tartva. De mielőtt belehelyezzük a mosható pelenkákat a fedeles vödörbe, a székletet - ha szükséges - távolítsuk el a pelenkáról. Ezt megkönnyíthetjük az eldobható pelenkabetétet használatával.
A vödörbe helyezzünk méretben hozzá illő mosóhálót, amely megkönnyítheti a mosható pelenkák mosógépbe rakását.

Áztatás
Töltsük meg a vödröt hideg vízzel, és adjunk hozzá egy kevés ecetet. Legfeljebb három napig tároljuk, hogy elkerüljük a penészesedést.
Szárazon tartás
Csöppentsünk a vödörbe néhány csepp teafaolajat , és így helyezzük bele a szennyezett mosható pelenkákat. Néhány cseppet a fedél belséjére is csöppenthetünk.

Mosás
A mosható pelenkák 60°C-on való mosása elegendő és gazdaságosság szempontjából a legjobb megoldás, azonban ha maximális higiéniára törekszünk, moshatjuk pelenkáinkat 90°C-on. A tépőzárakat mosás előtt zárjuk vissza, hogy elkerüljük a többi textíliával való összetapadást. Ha mosóhálóval együtt tesszük a mosható pelenkákat a gépbe, hagyjuk nyitva a hálót, így a mosható pelenkák ki tudnak esni mosás közben.
Ne használjunk fehérítő- vagy klór tartalmú, illetve enzimes mosószert. Olyan tisztítószert használjunk, amely csak kis mennyiségben vagy egyáltalán nem tartalmaz adalék- illetve illatanyagot, így elkerülhetjük a bőrirritációt.
Folteltávolításhoz használjunk epeszappant (gallszappan), amely egy természetes folttisztító.
Ne használjunk öblítőt, mivel ez egy filmréteget képez az anyagon, ami ugyan puhává teszi az anyagot, de csökkenti a nedvszívó képességet. Az öblítők nem kifejezetten környezetbarát szerek, és bőrirritációt is okozhatnak. A mosható pelenkáinkat puhíthatjuk fél deciliter ecettel, melyet az utolsó öblítésnél kell az öblítőadagolóba tenni.
Tipp! A papírbetéteket - ha nem túl szennyezettek - a mosható pelenkával együtt moshatjuk, és még 3-4-szer újra használhatjuk.

A pelenkakülsőket maximum 60°C-os vízben, mosógépben lehet mosni. Ha nem annyira szennyezettek, elég egy meleg vizes átöblítés is. A pelenkakülsők gyorsan száradnak. Fontos! A pelenkülsőket soha ne tegyük közvetlenül a radiátorra, ne csavarjuk és ne nyújtogassuk, mert ez tönkreteheti a vízálló réteget.

Tipp! A folyamatos használat a varrás lyukait kitágíthatja a combrésznél és az elülső oldalon. Ez a nedvesség kiszivárgását eredményezheti. Ha ez előfordul, tegyünk a varrásra gyapjúviaszt, és olvasszuk rá hajszárítóval.

A gyapjúkülsőket nem szükséges naponta mosnunk, elég ha kitesszük a levegőre (nem napra!) száradni. A gyapjúkülsőket eleinte hetente mossuk, lanolinozzuk (lanolinkúrával vagy lanolin impregnálóval), majd elegendő 4-6 hetente mosni és 6-8 hetente lanolinozni. Akkor mossuk csak, ha szennyezett, illetve érezni a vizelet szagot. A gyapjúkülsőket mindenképpen kézzel, gyapjúmosószerrel mossuk!

Szárítás
A mosható pelenkákat teregetve szárítsuk. Ha az időjárás engedi, és van rá lehetőségünk, tegyük a mosható pelenkákat a napra, hiszen ez fehéríti a mosható pelenkákat. Ha elkerülhetetlen a szárítógép használata, kizárólag alacsony hőmérsékleten használjuk. Ne felejtsd el, hogy a szárítógépek használata kevésbé kíméli a textíliát.


Mosható pelenka választék


(5 szavazat)Szerinted mennyire volt haszos ez az információ?


Írta: Bababolt Andi

Címkék: , popolini pelenka, pop in pelenka akció, mosható pelenka akció, mosható pelenka, mosható pelenka akció, textilpelenka hajtogatása, textil pelenka olcsón, pop-in akció, mosható úszópelenkaSzólj hozzá Te is! Mosható pelenka

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Mosható pelenka

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Mosható pelenka, mosható úszópelenka, pop-in akció, textil pelenka olcsón, textilpelenka hajtogatása, mosható pelenka akció, mosható pelenka, mosható pelenka akció, pop in pelenka akció, popolini pelenka,

 

 

JELENLEG NEM ÜZEMEL.
 JELENLEG NEM ÜZEMEL.
JELENLEG NEM ÜZEMEL.
bababolt kiszállítás
JELENLEG NEM ÜZEMEL.

HozzászólásokÜzenőfal


 Bababolt Elejére Bababolt Vissza Bababolt Következő Bababolt Végére

Szia andi létszives adj valamit ingyen. Papp Zsófi
Szia. Szeretnék rendelni ibolyagyökér rágókát, csaknincs hozzá link hogy kosárba tegyem! Kérdés hogy tudom megrendelni?
Érdeklődnék hogy a csütörtökön megrendelt termékre mikor kapok email-t hogy tudjak utalni?
Nagyon szépen köszönöm nektek hogy ilyen gyorsak voltatok.Ma megkaptam az ajtóra a betűket.Karácsonyra a fa alá tudom tenni a gyerkőceimnek.Böbe

Lenge Bondolinót szeretnék venni. Milyen színben kapható? Nekem Poplin van, 38-40-es méretű vagyok, érdemes lenne a lenge típusúból is karcsúsítottban gondolkodni? Üdv Tekla
Szia Andi! Mikor lesz rendelhető a jojoba olaj? Várom válaszod,köszönettel, Zsuzs
Kedves Andi,érdeklődöm,hogy a fehér Shantal dézsa van-e raktáron,ha igen,átutalással fizetve mikorra érkezik meg hozzám Budapestre? Sürgős várom válaszod mielőbb,köszönöm
Szia,rendelést lehet telefonon leadni?A Fóti átvétel is jó,mert nagyon közel van,és gyorsabb mint postázgatni.Ha működik,persze.
tömd tele zsákot keresek hol találok?

Süsü bábot keresek. Önöknek van? Ha igen, mennyibe kerül és mikorra tudják szállítani?Köszönöm. Üdv: Vass Éva
 Bababolt Elejére Bababolt Vissza Bababolt Következő Bababolt Végére


Bababolt cikkek


BABAKELENGYE KISOKOS
2. rész: BABATEXTÍLIÁK


BABAKELENGYE KISOKOS
1. rész: A BABA ELSŐ RUHÁI


Úszópelenka - Mosható úszópelenka

Babahordozás: Liliputi rugalmas hordozókendő

Babahordozás: MANDUCA hordozó

Babahordozás: BONDOLINO hordozó

Babahordozás: a csatos hordozó


 

Á.sz.f.
Adatkezelési tájékoztató
Bababolt baba játék, Bababolt, baba játék, minden ami baba, a babahordozó, mosható pelenka,
babacipõ, babaruha, kismama kellékek, babajáték, úszópelenka babaápolás 

Webáruház készítés

Webáruház és közösségi portál készítés:  Webáruház készítés   |  Marketing:     |  Téma: Mosható pelenka - Bababolt